vr 19 april 2019

Lindtse kerk
Tijdstip:
 19:30 uur

Op weg naar Pasen zijn we begonnen met een tocht door de woestijn, als beeld van ons leven dat door een doodsgebied gaat. In de woestijn zijn telkens oases en zo vierde Jezus met zijn leerlingen de paasmaaltijd op wat wij noemen de Witte Donderdag. Op deze maaltijd gaat ons Avondmaal terug dat we nu deze avond vieren. Hierdoor gesterkt gaan we de Goede Vrijdag in waarop we Jezus volgen op zijn kruisweg. We zullen dit horen uit Johannes 19, telkens afgewisseld met ingetogen liederen. Wat opvalt is dat Jezus vanaf het kruis mensen met elkaar verbindt. Heel concreet wordt dat in Johannes en Maria, maar deze verbindende kracht werkt door, zo zullen we merken. Daarna vallen we stil tot aan het nieuwe leven van Pasen. Daarover volgende week.
Hartelijke groet, in verbondenheid, ds. Laurens Korevaar