do 28 maart 2019

Lindtse kerk
Tijdstip:

De kruiswegstaties van Aad de Haas
In de meeste Rooms-Katholieke kerken hangen afbeeldingen van de kruisweg van Jezus. Deze zijn bedoeld om ons in zijn lijdensweg te verdiepen en zo zelf verder te komen. Heel bijzondere uitbeeldingen hiervan zijn gemaakt door de Rotterdamse kunstschilder Aad de Haas. Zijn werken laten de verschillende momenten van Jezus’ kruisweg heel omfloerst zien. Dat maakt het mogelijk om zelf in te vullen wat je ziet. Hij laat zo veel aan onze eigen verbeelding over. Deze staties zijn namelijk helemaal niet statisch, maar dynamisch, zij brengen in beweging. Zij kunnen ons op deze manier helpen om goed voorbereid op weg naar Pasen te gaan. Daarom is een bijeenkomst van ‘zien en horen’ gepland in het midden van 40-dagentijd. Op donderdag 28 maart is ieder welkom in de Lindtse Kerk, om 14.30 of 20.00 uur. Opgeven mag wel, maar hoeft niet.
Ds. Laurens Korevaar